banner be aware v2
B - A W A R E !

Încărcare

Bun venit pe pagina B-AWARE ! Fii informat !

Adresa noastră:
Primăria Comunei Lumina, Str. Mare nr. 170, Lumina, CT
Program cu publicul:
L-J (8-16), V (8-14)
Trimite e-mail
contact@b-aware.ro

Ce este o pompă de căldură aer-apă

051
Eficiența energetică

Pompele de căldură aer-apă au apărut ca o soluție foarte eficientă pentru încălzire și răcire în mediul rezidențial și comercial. Acestea funcționează prin transferul căldurii din aerul exterior într-un rezervor de stocare a apei, care poate fi apoi distribuită prin radiatoare sau încălzire prin pardoseală.

Cum funcționează o pompă de căldură aer-apă?

Sistemul pompei de căldură aer-apă funcționează pe principiul schimbului de căldură. Acesta extrage căldura din aerul exterior, chiar și pe vreme rece, și o transferă în apă. Această apă încălzită poate fi apoi utilizată în diverse scopuri, cum ar fi furnizarea de apă caldă pentru robinete, dușuri și băi sau pentru încălzirea locuințelor și a clădirilor comerciale³.

Beneficii ale pompelor de căldură aer-apă:

1. Eficiență energetică: Pompele de căldură aer-apă sunt cunoscute pentru eficiența lor energetică ridicată. Tehnologiile avansate ale pompei de căldură și ale invertorului asigură o eficiență energetică optimă.

2. Amplă selecție: Există o selecție largă de pompe de căldură aer-apă disponibile pe piață, potrivite atât pentru uz rezidențial, cât și pentru uz comercial.

3. Funcționare silențioasă: Proiectele unice, inclusiv compresoarele acționate de invertor și distribuția căldurii prin convecție naturală, asigură o funcționare silențioasă.

4. Încălzire și apă caldă integrate: Spațiul de instalare și costurile sunt mult reduse cu un singur sistem integrat pentru încălzire și alimentare cu apă caldă.

5. Impact asupra mediului: Pompele de căldură aer-apă reprezintă o sursă de încălzire regenerabilă și eficientă, reducând emisiile de carbon produse de arderea combustibililor fosili.

f9529f39 9af0 438e 9220 aea1d84a8d91

Viitorul pompelor de căldură aer-apă

Având în vedere creșterea producției de energie electrică prin intermediul instalațiilor fotovoltaice și al turbinelor eoliene la scară utilitară, obiectivele guvernamentale în materie de energie regenerabilă, interesul tot mai mare pentru clădirile net zero și punerea în aplicare a programelor de reducere a emisiilor de carbon, pompele de căldură sunt destinate să își adjudece un procent din ce în ce mai mare din viitoarea piață HVAC rezidențială și comercială ușoară.

Pompele de căldură aer-apă reprezintă un progres semnificativ în tehnologia de încălzire și răcire. Acestea oferă o soluție eficientă, rentabilă și ecologică pentru nevoile de încălzire și răcire în diverse medii.

Functioneaza pe acelasi principiu ca pompa de căldura sol-apă, utilizând insă energia termic din aer si evitând astfel forajele care sunt relativ scumpe. Dezavantajul este dat de faptul că, pe parcursul iernii, COP este mult mai mic decât in cazul pompelor de căldur sol-aer, crescând semificativ consumul de energie electrica al instalatiei. La temperaturi foarte scăzute, coeficientul de performant al acestor pompe de căldura poate să scadă până la 1,6.

Capacitătile pompelor de cldur utilizabile n prezent pot să urce până la 100 MWt in cazul in care se realizeaza un montaj in cascada, mai multe pompe intr-o singura central. Acestea sunt aplicatii industrial, pretabile pentru utilizarea ca sursa de cäldură într-un sistem centralizat.

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Social

Calendar

aprilie 2024
LMaMiJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930