banner be aware v2
B - A W A R E !

Încărcare

Bun venit pe pagina B-AWARE ! Fii informat !

Adresa noastră:
Primăria Comunei Lumina, Str. Mare nr. 170, Lumina, CT
Program cu publicul:
L-J (8-16), V (8-14)
Trimite e-mail
contact@b-aware.ro

Energia solară

energia solara
Energia din surse regenerabile

 

Energia solara este o forma de energie regenerabila care provine din radiatia solara. Ea poate fi folosita pentru a produce electricitate, incalzi apa, ilumina locuinte si chiar alimenta vehicule. Beneficiile energiei solare sunt numeroase si variate, atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru economie si societate.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale energiei solare este ca nu produce emisii de gaze cu efect de sera, care contribuie la incalzirea globala. Energia solara este curata si nepoluanta, spre deosebire de combustibilii fosili, care elibereaza dioxid de carbon, metan, oxizi de azot si alte substante nocive in atmosfera. Prin utilizarea energiei solare, se reduce dependenta de resursele neregenerabile, care se epuizeaza treptat si devin tot mai scumpe.

Un alt beneficiu al energiei solare este ca este accesibila si distribuita pe intreg globul. Soarele straluceste peste tot si poate fi captat cu ajutorul unor panouri fotovoltaice, colectoare solare sau oglinzi concentratoare. Aceste echipamente pot fi instalate pe acoperisuri, terenuri agricole, deserturi sau alte spatii disponibile. Astfel, energia solara poate ajunge la zone izolate sau sarace, care nu au acces la reteaua electrica conventionala. De asemenea, energia solara poate reduce costurile cu energia, deoarece nu necesita intretinere frecventa sau combustibil.

Un beneficiu suplimentar al energiei solare este ca este flexibila si adaptabila la diferite nevoi si scopuri. Energia solara poate fi folosita atat la scara mica, pentru iluminat sau incarcarea dispozitivelor electronice, cat si la scara mare, pentru alimentarea fabricilor sau a oraselor. Energia solara poate fi stocata in baterii sau conectata la reteaua electrica pentru a asigura un flux constant de energie. Energia solara poate fi combinata cu alte forme de energie regenerabila, cum ar fi eoliana sau hidroenergia, pentru a crea sisteme hibride.

In concluzie, energia solara este o sursa de energie inepuizabila, ecologica si economica, care ofera multiple beneficii pentru omenire. Prin investirea in tehnologii solare, se poate contribui la protectia mediului, la dezvoltarea durabila si la imbunatatirea calitatii vietii.

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Social

Calendar

aprilie 2024
LMaMiJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930