banner be aware v2
B - A W A R E !

Încărcare

Bun venit pe pagina B-AWARE ! Fii informat !

Adresa noastră:
Primăria Comunei Lumina, Str. Mare nr. 170, Lumina, CT
Program cu publicul:
L-J (8-16), V (8-14)
Trimite e-mail
contact@b-aware.ro

Energia eoliană

energia eoliana
Energia din surse regenerabile

 

Energia eoliană este energia produsă de mișcarea aerului, adică a vântului. Este o formă de energie regenerabilă, care nu produce emisii de gaze cu efect de seră și nu consumă resurse naturale limitate. Energia eoliană are multe beneficii pentru mediul înconjurător, economie și societate.

Unul dintre beneficiile energiei eoliene este că reduce dependența de combustibili fosili, care sunt principala sursă de poluare și încălzire globală. Prin utilizarea energiei eoliene, se evită emisia a milioane de tone de dioxid de carbon în atmosferă, contribuind astfel la protecția climei și a sănătății umane.

Un alt beneficiu al energiei eoliene este că este o sursă de energie ieftină și competitivă. Costul de producție al energiei eoliene a scăzut semnificativ în ultimii ani, datorită progreselor tehnologice și creșterii capacității instalate. Energia eoliană este acum mai accesibilă decât multe alte forme de energie convențională, cum ar fi energia nucleară sau termică.

Un al treilea beneficiu al energiei eoliene este că este o sursă de energie locală și descentralizată. Energia eoliană poate fi produsă aproape de locurile de consum, reducând astfel pierderile și costurile de transport. De asemenea, energia eoliană creează locuri de muncă și dezvoltare economică în zonele rurale, unde sunt amplasate majoritatea parcurilor eoliene.

În concluzie, energia eoliană este o formă de energie curată, sustenabilă și avantajoasă pentru societate. Prin investiția în energia eoliană, putem contribui la tranziția energetică și la combaterea schimbărilor climatice.

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Social

Calendar

aprilie 2024
LMaMiJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930